shutterstock_518732404

Reflexzonetherapie / voetreflex is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden als therapie werd toegepast in landen als Egypte, China en India. Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat onder andere op handen en voeten gebieden (reflexzones) liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. Blokkades in het lichaam (storingen in de energiedoorstroming) kunnen door deze zones te masseren opgeheven worden, zodat het lichaam weer in balans kan komen. Meer weten over voetreflex, de voetreflextherapie in Uden en hoe Studio Sano u hiermee kunt helpen? Neem gerust contact met ons op.

De stimulatie van de reflexpunten bewerkstelligt in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, zorgt voor afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en draagt bij aan de balancering van het meridiaanstelsel. Op deze manier wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.

Reflexzonetherapie is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de leefwijze van de cliënt. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten op velerlei gebieden.

Ontspannend – Voetreflextherapie Uden

Reflexzonetherapie werkt ontspannend en helpt zodoende de harmonie tussen lichaam en geest (weer) te herstellen, hetgeen u vervolgens de gelegenheid geeft om vanuit een andere invalshoek uw klachten te benaderen.

Daar de massage preventief werkt en de ontspanning bevordert, is het ook geschikt voor iedereen die gezond is en dat ook wil blijven.

De therapie is tevens uitermate geschikt voor baby’s en kinderen. Ingeval van oogontsteking, oorontsteking, darmkrampen, bedplassen en/of buikpijn bijvoorbeeld kan reflexzonetherapie een uitkomst bieden.

De Vereniging van Nederlandse Reflexzone

De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) is de beroepsvereniging van gekwalificeerde zelfstandig werkende reflexzonetherapeuten. De VNRT hanteert een licentiebeleid, hetgeen inhoudt dat haar leden verplicht zijn hun kennis up-to-date te houden, middels het volgen van diverse bijscholingscursussen. Licentieleden dienen een gedegen opleiding reguliere medische kennis, omgangskunde en voeding te hebben genoten. Tevens moeten zij beschikken over diepgaande kennis van de reflexzonetherapie. Voorts zijn zij onderworpen aan regels en normen die zijn vastgelegd in een beroepsprofiel alsmede in gedragscodes op het gebied van de informationele privacy, persoonlijke integriteit, hygiëne en praktijkinrichting. Ik, Janneke van Dijk, ben als licentielid van de VNRT beëdigd. U bent bij Studio Sano (voetreflextherapie Uden) dus verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige behandeling. Bijkomend voordeel voor u is dat zorgverzekeraars behandelingen, welke worden uitgevoerd door bij de VNRT aangesloten reflexzonetherapeuten, (gedeeltelijk) vergoeden, mits u uiteraard op de juiste wijze verzekerd bent. Neem contact op met uw zorgverzekeraar of raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering voor het antwoord op de vraag of de behandeling voor vergoeding in aanmerking komt. U heeft overigens geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

 

Tarieven

VoetreflexInformatieTijdsduurPrijs
Voetreflexzonemassage, intake + behandeling± 1 ½ uur€ 74,50
Daaropvolgende voetreflexzonebehandelingen± 45 min€ 50,00
murad-wit
maluwilz-wit
cndc-wit-klein
courtin-logo-wit-klein
hfl_laboratories-logo-web-4-wit-3