tenen-lezen-2

De wetenschap van het tenenlezen is ontwikkeld door de journalist Imre Somogyi en zijn vrouw Margriet. Vijftien jaar is dit koppel bezig geweest om mensen te interviewen op plekken waar de voeten goed te zien zijn. Ze gingen naar sauna’s, stranden en andere openbare plaatsen en kwamen tot een totaalbeeld en een werkbare methode. Deze gaat uit van het holistische principe, hetgeen het lichaam en de geest als een onlosmakelijk geheel beschouwt. Volgens dit principe kun je in een deel (de tenen) het geheel (de persoon) weerspiegeld zien. Elke teen reflecteert namelijk een bepaalde emotie of energie. De tenen van de rechtervoet laten bijvoorbeeld zien hoe je op rationele zaken reageert terwijl de tenen van de linkervoet openbaren op welke wijze iemand met emoties omgaat.

Het is belangrijk dat beseft wordt dat een tenenlezer geen waardeoordeel geeft. De tenenlezer observeert en interpreteert en voorziet je van informatie. Deze kennis stelt je in staat om, indien gewenst, verder te ontwikkelen. Wanneer de persoon in kwestie verandert, zal ook de stand van de tenen veranderen.

Het lezen van tenen is een manier om zelfkennis op te doen en om gedragspatronen te duiden, uw tenen vertellen namelijk iets over iemands persoonlijkheid en gemoedstoestand. De stand van de voeten, tenen en nagels verklappen grotendeels hoe er met situaties en prikkels wordt omgegaan. Tenen en voeten verklaren echt ontzettend veel over onszelf. De lengte, spreiding, dikte en kromming geven informatie over het karakter. Tenen weerspiegelen eigenschappen als onzekerheid, angst, vertrouwen, ambitie en het vermogen om liefde te geven en te ontvangen. Tijdens het lezen wordt gelet op een groot aantal kenmerken zoals afmeting, vorm, stand van de tenen ten opzichte van elkaar, verkleuringen, het al dan niet aanwezig zijn van eelt en de nagels.
Het doel van het ‘tenenonderzoek’ is om mensen een spiegel voor te houden, waardoor inzicht wordt verkregen en belastende levenspatronen duidelijk worden. Het ‘lezen’ van de emotionele beleving heeft niets te maken met toekomstvoorspelling, maar met karakterbeschrijving. Tenen spreken een duidelijke taal én de waarheid!

Is het lezen van tenen iets voor mij?

Het is zeker een must voor iedereen die nieuwsgierig is. Zo is het een erg handige methode indien je degene met wie je een date hebt of je nieuwe partner (nog) beter wilt leren kennen. Je kunt in een oogopslag aan iemand zijn of haar tenen zien of iemand bij je past.
Bovendien biedt het lezen van je tenen je handvatten voor het versterken van relaties. Inzicht in jouw eigen persoonlijkheid en die van de ander kan leiden tot meer wederzijds begrip en respect.
Is je leven verrijkt met de geboorte van je kindje? Ook dan kan tenenlezen verhelderend werken. Zijn of haar teentjes verschaffen namelijk duidelijkheid over het karakter en de emoties van je baby.
Daarnaast kan tenenlezen worden ingezet tijdens latere levensfasen van je kind om hem of haar in bepaalde situaties beter te begrijpen. Op die manier kan meer begrip worden gekweekt en ontstaat een (nog) betere relatie tussen jou en je kind. De tenen van je kind vertellen je wat de sterke punten van je kind zijn en op welke vlakken je kind extra ondersteuning kan gebruiken.
Werk je in de zorg en/of ben je veel bezig met mensen die zich slecht of helemaal niet kunnen uiten? Gebleken is dat het lezen van de tenen van de patiënt heel waardevol kan zijn om hele goede zorg op maat te leveren en de vertrouwensband te intensiveren. De tenen van de patiënt vertellen je immers datgene wat hij of zij je niet (goed) duidelijk kan maken.

Tot slot is het goed om te weten dat slechts ‘gezonde’ tenen kunnen worden gelezen. Vergroeide tenen van een patiënt met reumatoïde artritis kunnen bijvoorbeeld niet gelezen worden.

Hoe gaat het in zijn werk?

In een persoonlijk consult zal de tenenlezer jou aan de hand van vorm en stand van jouw tenen vertellen wat zij ziet. Bij een schriftelijk consult stuur je een foto van jouw tenen, die vervolgens door de tenenlezer wordt geanalyseerd. Van haar bevindingen ontvang je dan een verslag.
Ben je nieuwsgierig naar wat jouw tenen te vertellen hebben? Laat je verrassen door het geheim van je tenen!

Workshop ‘tenen lezen’

Op zoek naar een leuk en origineel onderdeel voor een vrijgezellendag of een niet-alledaagse manier om je collega’s beter te leren kennen? Informeer naar de mogelijkheden om een workshop ‘tenen lezen’ te volgen. Het is erg vermakelijk en nog nuttig ook, wat wil je nog meer?

Tarieven

InformatiePrijs
Live consult zonder schriftelijke analyse€38,00
Live consult met schriftelijke analyse€73,00
Schriftelijke analyse (u mailt een foto van de voeten)€38,00
Workshop€25,00
murad-wit
maluwilz-wit
cndc-wit-klein
courtin-logo-wit-klein
hfl_laboratories-logo-web-4-wit-3