De PACT-behandeling is een methode voor de behandeling van schimmelnagels die schimmeldodend is. Een schimmelnagel (de medische term is onychomycose) is een zeer frequent voorkomende schimmelinfectie van de teen- of vingernagel. De infectie veroorzaakt een verdikking van de nagel, welke vervolgens kan gaan verkleuren, vervormen en splijten. Wanneer je de schimmelnagel niet behandelt, kan een schimmelnagel zo dik worden dat deze bijvoorbeeld tegen de binnenkant van je schoen aandrukt. Dit zorgt voor pijn en irritatie. 

Waarom is behandeling van de schimmelnagel nodig?

Het is belangrijk om te weten dat schimmels makkelijk uitbreiden, helemaal bij vocht en warmte. Denk bijvoorbeeld aan een knellende schoen of tijdens het sporten, waardoor er een optimaal klimaat ontstaat voor het koloniseren van de schimmel. Zo breidt de schimmel zich steeds verder uit. Dit kan de teennagel zo erg aantasten dat deze kan afbreken met als gevolg een nagelloze teen. De wijze van ontstaan en de ontwikkeling van de schimmelnagel is uiteraard afhankelijk van het infectietype.

Effectieve behandeling van een schimmelnagel

Zoals genoemd, is de PACT een methode voor de behandeling van schimmelnagels die schimmeldodend is. In Duitsland is deze innovatieve behandelingstherapie ontstaan in de wereld van de tandartsen. PACT-behandelingen zijn doeltreffend, pijnloos en zonder bijwerkingen. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend! PACT staat voor ‘Photodynamische Antimicrobiële Therapie’. Middels deze methode kunnen schimmelnagels op zeer hygiënische en effectieve wijze gedood worden. 

De PACT-behandeling in de praktijk

Er zijn drie fases te onderscheiden bij een PACT-behandeling: het voortraject, de eigenlijke PACT-behandeling en de nazorg. In het voortraject wordt onderzocht of het daadwerkelijk een schimmelnagel betreft. Niet alle verdikte en/of verkleurde nagels zijn immers schimmelnagels. Zodra er is vastgesteld dat het om een schimmelnagel gaat, wordt de tweede fase gestart. 

Ter voorbereiding op de PACT-behandeling wordt de schimmelnagel dun gefreesd en opgeruwd. Daarna wordt er een gel op de nagel aangebracht met daarin een speciale, lichtgevoelige, blauwe kleurstof. Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel.

Na deze inwerktijd wordt een PACT-lamp met rood ledlicht op de nagel geplaatst. Dit licht heeft een specifieke golflengte, waardoor de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd wordt en er radicale zuurstof ontstaat, welke de celwand van de schimmel beschadigt. Als de celwand stuk is, kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Hierbij is het zeer belangrijk om te beseffen dat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel en om die reden is deze behandelingsmethode absoluut niet gevaarlijk voor je. 

Deze behandeling dient in een tijdsbestek van circa tien dagen drie keer te worden uitgevoerd. Na een maand volgt een vierde behandeling. Nadat geconstateerd is dat de schimmel is gedood, kan het nazorgtraject worden gestart. Herinfectie moet worden voorkomen ter bevordering van de groei van een nieuwe, gezonde nagel. Om herinfectie te voorkomen is het essentieel dat je een aantal voorzorgsmaatregelen alsmede een aantal voorschriften in acht neemt (hierover word je uiteraard geïnformeerd).

PACT-behandeling Uden

Nog belangrijk:

PACT is een zeer bijzondere behandelingsmethode. Om de kwaliteit van deze behandeling te waarborgen hebben wij onze therapeute speciaal opgeleid. Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben of advies willen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Tarieven

Informatie Prijs
* PACT-therapiebehandeling (1 nagel) € 135,00
* PACT-therapiebehandeling (10 nagels) € 970,00

 

Wil jij ook van je schimmelnagel(s) af? Plan hier dan je afspraak in!

Afspraak maken

Murad logo
MaluWilz logo
CND logo
Courtin logo
HFL Laboratories logo